Botanicus Ostrá

28.05.2009 21:30

Nevíte kam se vypravit s dětmi na výlet? Doporučuji navštívit Botanicus Ostrá. Do Ostré se dostane pohodlně vlakem, patrovými soupravami City Elefant. Zastávka je otevřena již několik let a leží na trati 231 (linky-S2) Praha-Lysá nad Labem-Nymburk-Kolín.

Něco málo o historii. Firma Botanicus vznikla v roce 1999 na místě bývalé skládky a stalo se základním projektem její rekultivace. Stavělo se především z použitých stavebních materiálů, většinou šlo o dřevo a kámen, které byly získány při demolici cukrovarů v Nymburce a v Lysé nad Labem. Hlavním cílem budovaného historického centra bylo vytvoření dobové kulisy a atmosféry pro jednotlivá tradiční řemesla. Ta byla nezbytnou součástí života našich předků a v dnešní době se pomalu vytrácejí, proto by se na ně nemělo úplně zapomenout. Bylinné zahrady firmy Botanicus byly založeny na jaře roku 1999 a všech třicet hektarů je obhospodařováno jako organické zahrady. Celá zahrada má jak okrasné, tak produkční části, které se mezi sebou vzájemně prolínají. 
Při speciálních slavnostech, které jsou o víkendech, historická vesnice ožívá. Kromě typických řemeslníků jako jsou hrnčíři, dráteníci, kováři, provazníci, tkalci, svíčkaři, truhláři, lékárníci, kameníci a mnoho dalších, do vesnice přijíždějí kočovná divadla, kejklíři, rytíři, sokolníci, tanečnice a jiní umělci se svými kousky a specifickými zvyklostmi vyjadřující ráz jednotlivých ročních období, tak jako tomu bylo v dobách dávno minulých. 


Vstupné při historických slavnostech

195 Kč - dospělá osoba 
60 Kč - děti do 15 let
100 Kč - důchodci
430 Kč - rodinné vstupné (2 dospělí a 2 děti)

Běžné vstupné

90 kč - dospělá osoba

50 kč - děti,studenti,důchodci

Botanicus Ostrá

 



Výhodné a levné doplňky pro cestování

Zpět