Do Chorvatska přes Maďarsko vlakem

19.04.2009 17:08

České dráhy i letošní rok nabízí pohodlnou a rychlou cestu vlakem na chorvatské pobřeží. Rychlíkem Jadran sveze nejen vás, ale i vaše auto, motocykl nebo jízdní kolo. Ve vlaku jsou řazeny vozy 2 .třídy k sezení, lůžkové a lehátkové vozy, takže si každý může vybrat podle libosti. Navíc je ve vlaku řazen speciální vůz na přepravu automobilů.

Rychlík Jadran odjíždí z pražského hlavního nádraží denně od 19. června do 4. září 2009 v 9.18 hodin, do Splitu přijede následující den ráno v 5.54 hodin. Z Prahy vlak jede přes Pardubice, Brno a Břeclav a zastavuje v obvyklých rychlíkových stanicích. Na zpáteční cestu ze Splitu se vlak vydává od 20. června do 5. září 2009 ve 21.00 hodin, do Prahy hl. n. přijede v 18.40 hodin následující den. 

Pro cestu rychlíkem Jadran do Chorvatska a zpět je výhodné využít zpáteční jízdenku City Star Chorvatsko určenou pro malé skupiny od 1 do 5 cestujících. První cestující zaplatí plnou cenu jízdenky City Star a druhý až pátý cestující získá slevu cca 50 % z jízdného pro prvního cestujícího. Jízdenka se vydává vždy jako zpáteční a platí jeden měsíc, zakoupit si jí můžete nejpozději 3 dny před odjezdem vlaku. Podmínkou pro uznání slevy je strávení alespoň jedné noci ze soboty na neděli v Chorvatsku. Další zvýhodnění získáte v případě, kdy je alespoň jeden ze spolucestujících držitelem slevy Rail plus (sleva Rail plus je součástí průkazu In-karta).

Vítaným zpříjemněním vaší cesty k moři může být využití služeb ubytovacích vozů řazených v rychlíku Jadran. Vybírat můžete z následujících kategorií:
Lůžko tourist (T3) – uzavřený oddíl nabízí ubytování pro tři cestující s platným jízdním dokladem pro 2. třídu. Cena lůžkového příplatku T3 činí 477 Kč (18,20 EUR).
Lehátko (Bc4) – oddíl se čtyřmi místy pro cestující s platným jízdním dokladem pro 2. třídu. Cena lehátkového příplatku Bc4 činí 369 Kč (14 EUR).
Lehátko (Bc6) – oddíl se šesti místy pro cestující s platným jízdním dokladem pro 2. třídu. Vhodné např. pro skupiny cestujících. Cena lehátkového příplatku Bc6 činí 248 Kč (9,40 EUR). 

Za jízdní kolo zaplatíte 264 kč , za motocykl 2078 kč a za automobil 2972 kč (uvedené ceny jsou za obě cesty).


Do Chorvatska přes Maďarsko vlakem



Výhodné a levné doplňky pro cestování

Zpět

Anketa

Pojedete vlakem do Chorvatska?

Celkový počet hlasů: 77